Zundert Aardbeiteelt 2014

Zundert Aardbeiteelt 2014

Afgevoerde kilo’s: 738 (gem. 29,5 per deelnemer)
Aantal deelnemers: 25

 

Deze acties is uitgevoerd voor Waterschap Brabantse Delta in de aardbeiteelt, onder de paraplu van het project Schoon Water voor Brabant. CLM heeft samenwerking gezocht met adviseurs van CLTV en Klep. Verder zijn de ZLTO en de gemeenten Zundert, Breda, Etten-Leur en Rucphen betrokken. In het totaal hebben 25 bedrijven deelgenomen, en is er in totaal 738kg afgevoerd.

CLM heeft een persbericht verspreidt via verschillende media en KLEP en CLTV hebben aan respectievelijk 60 en 68 bedrijven een aankondigingsbrief verstuurd. De respons was ongeveer 20%. Van de 25 bezochte bedrijven zijn in 18 bestrijdingsmiddelenkasten niet-toegelaten middelen aangetroffen en afgevoerd. Dus 72% van deze bezochte aardbeientelers heeft daadwerkelijk bestrijdingsmiddelen afgevoerd.