Persbericht 22 april 2021

Persbericht 22 april 2021

Grootste bezemactie ooit: 1.259 middelenkasten van Brabantse agrariërs opgeruimd!

Agrariërs in heel Brabant konden deelnemen aan de actie ‘Bezem door de middelenkast’ in het voor- en het najaar van 2020. 1.259 agrariërs hebben hiervan gebruik gemaakt om oude en niet meer toegelaten gewasbeschermingsmiddelen op te ruimen. In totaal is 36.768 kg aan restanten afgevoerd. De Brabantse bezemactie is hiermee de grootste ooit qua aantallen deelnemers en qua kilo’s. De Schoon Water partners hebben CLM gevraagd deze actie te coördineren. Adviseurs van de gewasbeschermingsmiddelenhandel hebben de middelenkasten gecontroleerd en gemeentelijke milieustraten hebben de restanten ingenomen. Lees het gehele persbericht

Voorbeeld van een kastcontrole
Voorbeeld van een kastcontrole tijdens een bezemactie