Bezemactie Gelderland: regio Rijn en IJssel

Ruim 350 deelnemers!
*Hieronder vallen de volgende 18 gemeenten: Aalten, Arnhem, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar en Zutphen.

 

‘Bezemactie Gelderland 2017: regio Rijn en IJssel’ als uw agrarisch bedrijf gevestigd is in deze regio*.

 

Voorkom boetes, neem deel aan de actie ‘Bezem door de middelenkast Oost-Gelderland’ en maak gebruik van deze mogelijkheid om (resten van) oude middelen gratis in te leveren. Van 1 december 2017 tot 28 februari 2018 loopt de actie ‘Bezem door de middelenkast’. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het Waterschap Rijn en IJssel. CLM voert de actie uit in samenwerking met provincie en gewasbeschermingsmiddelendistributeurs. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

 


 

Hoe werkt het?Geen boetesVoor wie bedoeld?Waarom?

Tijdens het bezoek loopt u samen met de adviseur de middelenkast door. Met de CLM-bezemtool kan de adviseur door invoeren van het registratienummer snel zien of een middel is toegelaten of niet. De adviseur vult de bezembon in. Hierop staat hoeveel kg afgevoerd wordt. De verouderde middelen worden tijdens de actie in twee rondes gratis bij u thuis opgehaald. Op deze bon staat precies hoe het werkt.

Om te voorkomen dat de bezemactie en controles door handhavers elkaar kruisen, stemmen we af met NVWA, Omgevingsdiensten, waterschap. We stellen deze instanties op de hoogte van de bezemactie.

De bezemactie is bedoeld voor àlle agrarische bedrijven, inclusief loonwerkbedrijven, in Oost-Gelderland (het gebied van het waterschap Rijn en IJssel). Grote of kleine bedrijven, in alle sectoren, actief, in de afbouwende fase of al gestopt.

Zorgvuldig omgaan met gewasbeschermingsmiddelen hoort bij goed en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Via deze actie verminderen we samen de risico’s van bestrijdingsmiddelen.

De bezoeken vinden plaats tussen 1 december ‘17 en 31 maart ‘18.

Alle communicatie over de bezemactie verloopt via CLM. Dirk Keuper is voor deze actie projectleider. Heeft u vragen, opmerkingen of twijfelt u over deelname? Bel de Bezem lnformatielijn: 0345 470 729.